Begin with the end in mind…

Een duidelijk term die ervoor zorgt dat je altijd voor uit denkt, je acties organiseert rondom een doel en nooit vergeet waar je het voor doet. Naast dat ik het bij mijn vorige functie vaak hoorde bij het plannen van het onderhoud van een gebouw is deze visie ook op een sollicitatie traject in te zetten.

Gemiddeld duurt het negen maanden (wat een bevalling…) voordat een volgende functie gerealiseerd wordt… Wat gebeurt er als je daar dus van te voren een hele planning aan hangt. Wat is je doel en wanneer wil je die bereikt hebben? Vooral projectmatig ingestelde mensen kunnen heel goed een project maken van “Het vinden van een baan”.

Ik heb bijvoorbeeld het plan om in 2018 samen met mijn moeder workshops te gaan geven.Dat betekent dat we nu een tijdlijn moeten invullen om dat in 2018 voor elkaar te krijgen. Ik reken dus terug vanaf het moment dat we dat willen gaan realiseren. Zo werkt het ook voor jou!

Een nieuwe baan per 1 mei 2018 betekent nu:

 • Onderzoeken waar je kwaliteiten liggen
 • Onderzoeken welke functies je ambieert
 • Je netwerk onderzoeken op mogelijke aansluitingspunten
 • Je ideale functie beschrijven
 • Bekijken welke (social) media profielen hiervoor geschikt zijn om in te zetten
 • Advertenties/functieprofielen zoeken die overeenkomen met je wensen
 • Een goed cv en sollicitatie brief opstellen
 • Profiel foto aanpassen
 • Met anderen overleggen over mogelijke opties en reflecteren
 • En dan gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan!
 • Solliciteren, op gesprek komen, in het oog blijven, Linkedin blijven voeden
 • Afgewezen worden, jezelf weer oppakken en dooooooooooooooooooooor!

 

Een strategie of plan hoe je het wil noemen zet jezelf op koers om alles wat je doet daarmee te verbinden. En door die verbintenis komt er ruimte in je hoofd om daar aan te werken en los te laten wat er niet relevant voor is.

Zoals ik al eens eerder schreef is het voor mij gemakkelijk om deze blog op te schrijven en zaken in te plannen voor anderen. Ik heb er nog steeds moeite mee om mijn acties zelf in te plannen, alles daarvoor aan de kant te zetten en voor mijn doel te gaan. Maar de doelen zijn er en gelukkig heb ik een netwerk om mij heen met ervaren coaches die mij daarin stimuleren en zorgen dat ik mijn plannen in het oog hou!

Wil jij ook een coach die jouw belangen en plannen in het oog houdt? Ben je het zat om alles maar alleen uit te moeten zoeken? Vraag hulp! Ik ken jouw problematiek, ik weet de netwerken te vinden waar je kunt solliciteren en ik help je met social media. Bel me want  “ begin with the end in mind!”…..

 

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>