Dat ene rokje….

Tien jaar geleden gingen mijn partner en ik voor het laatst een grote reis maken, voordat we aan kinderen zouden “beginnen”.  Ik was druk bezig met  mijn carrière en had me er enorm op verheugd er even met hem  tussen uit te gaan. Uiteraard begon ik vroeg  mijn kleding uit te zoeken en aangezien we maar een paar dagen naar New York zouden gaan moest ik kritisch zijn op wat ik mee zou nemen. Natuurlijk ging mijn favoriete rokje van Vero Moda mee. Het item  wat ik gemakkelijk met het warme weer overal bij zou kunnen dragen. Helemaal leuk met dat bruine t-shirt!!!!

Vrij snel na die reis raakte ik inderdaad zwanger en bijna vijf jaar lang had ik teveel kilo’s aan mijn lijf, waardoor dat leuke rokje steeds verder achterin de kast verdween.  En toen kwam de ommekeer: bij het opruimen van mijn kast  kwam het rokje weer boven water! En wat voelde ik me opgelaten dat ik er niet meer in paste! Mijn rokje werd mijn baken: het roer moest om! Ik wilde het rokje weer aan want het was zo leuk geweest!
Na een jaar sporten onder begeleiding en een aangepast voedingspatroon had ik genoeg moed verzameld om het dan eindelijk weer te passen….. spannend! En toen!!!!!!! …was het natuurlijk te groot…. niet meer leuk…. de stof stond me niet aan, het patroon verouderd en het paste helemaal niet meer bij mijn figuur (wat natuurlijk veranderd was door de bevallingen)! Wat een blamage! Had ik daar al die jaren naar uitgekeken??

Ik hoor dat vaker van mensen bij wie ik de kledingkast opruim en herindeel: “ja dat of dat wil ik per se houden want…..”

Heel veel kleding heeft voor ons emotionele waarde. En dat is prima want kleding kan je terug laten denken aan bepaalde gebeurtenissen (mijn heerlijke vakantie in New York) of ontmoetingen. Ook kun je weemoed krijgen bij bepaalde kledingstukken. Dat is geen enkel probleem en daarvoor moet je ook altijd een paar kledingstukken bewaren (graag in een mooie doos op zolder). Maar ik zal nooit, maar dan ook nooit  meer iets bewaren wat me nu te groot, te klein is, niet goed zit of niet mooi meer is. Want mijn figuur verandert, mijn stijl enigszins maar de mode helemaal. En iedereen die dingen bewaart omdat het “ooit weer in de mode komt” moet nog eens diep nadenken. Bepaalde stijlen komen zeker terug om de zoveel jaar, maar dan is het model toch anders, de stoffen en de kleuren kloppen totaal niet meer met wat er nu in de winkels te koop is.
Vintage is een ander verhaal maar dat zijn vaak unieke stukken die ook bij een bepaalde stijl horen.

rokje foto

Dus mijn ene rokje was mijneye-opener om echt op te ruimen, weg te gooien en los te laten. Ik wissel graag, maar bepaalde stukken blijven in mijn kast (zoals bijvoorbeeld een  zwart vest waarover in een volgend blog meer) omdat die overal mee te combineren zijn. Maar spullen bewaren die hopelijk ooit nog eens zullen passen….. wat kun je daardoor gefrustreerd raken  en eigenlijk wil je graag weer iets nieuws kopen maar dat  “mag” dan niet omdat je daarvoor bepaalde kledingstukken had bewaard….. Yak!

Wil jij ook graag weten hoe wij samen jouw “ene rokje” uit je kast kunnen traceren en aan een goed doel kunnen geven of kunnen ruilen met andere rokjes?

Neem contact met mij op op 06-16235706 of info@beau-advies.nl

 

Hanneke Bongaarts is eigenaar van Beau HR en Imago advies en een enthousiaste HR manager geweest voordat zij zich zelf ontwikkelde tot Imago adviseur. Momenteel begeleidt ze bureau’s en sollicitanten om ze een goede eerste indruk te geven bij het vinden van een nieuwe baan. Meer weten? Kijk op haar website www.adviesbijsolliciteren.nl

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>