Ik ben gemiddeld…. so what?

Ik ben eigenlijk altijd best gemiddeld geweest. Op de middelbare school kon ik goed meekomen, had ik voldoende vrienden maar stond ik nooit vooraan. Tijdens mijn studie was ik een gemiddeld goede leerling, geen hoogvlieger maar wel altijd goed voorbereid en op tijd. Ik had ook nooit hele opvallende zaken of uitschieters omhoog of omlaag. Met mij kon iedereen wel goed door de bocht.

Ook met hobby’s bleek ik nergens echt de beste in te zijn: mijn ballet carrière werd op mijn 11e gestopt toen bleek dat ik niet de juiste bouw had, mijn piano ambities konden na veel oefenen ook in de prullenbak en ik heb verder geen hele rare interesses gehad. In mijn professionele leven heb ik hard gewerkt maar was nooit diegene die met kop of schouders er boven uit stak. Ik werkte gewoon.

Mijn huidige kledingmaat is de gemiddelde van de meeste vrouwen in Nederland en ook mijn schoenmaat is die altijd het eerst is uitverkocht. Ik woon in het midden van het land, heb een modaal inkomen en een gemiddelde van twee kinderen, een lieve man en twee cavia’s. Op de snelweg rij ik in het midden: niet te hard maar zeker ook niet te zacht. Mijn eitje heb ik het liefst niet te hard gekookt maar ook geen gele drab. Dat zeg ik: ik ben gemiddeld.

 

Maar wat is daar erg aan? Ik kom er graag voor uit! De meeste mensen zijn toch gemiddeld en dat verloopt meestal toch aardig goed? Ik word er prima groot mee. Toch wordt er altijd gevraagd bij sollicitatiegesprekken of interviews: waar ben je echt goed in? Waar blink je in uit? Tja, ik hoor wel vaker kandidaten zuchten en zich afvragen wat dat toch is. Ik wist het voorheen ook niet en zat er ook niet echt mee. Mijn leven kabbelde zich wel voort met alle ups en downs. Maar nu niet meer! Er is namelijk een ding waar ik afgelopen jaar achter ben gekomen waar ik wel goed in ben en dat is zowel mijzelf als anderen een spiegel voorhouden. Ik heb mij ontwikkeld op het gebied van communicatie, social media, NLP, Imago, arbeidsmarkt en HR. Ik voel de rillingen over mijn rug lopen als bij anderen het kwartje valt, ze zien hoe mooi ze zijn met al hun on-en gemakken. Ik weet wat mijn vaardigheden zijn en de zoektocht om anderen daar mee te helpen verloopt gestaag. Reizend door mijn wereld van ambities en dromen krijg ik steeds meer de vinger achter waar het om draait: mijn gemak van contact krijgen met anderen. Connectie, verbinding en interesse helpen mij en voeden mijn hart met spontaniteit. Ik krijg energie van de twinkeling in iemands ogen als ik zijn passie ontdek, de levensader waar we door ademen. Geweldige energieën komen dan vrij! En dat wil ik blijven doen, mijn hele verdere leven…

Maar met gemiddeld zijn kun je ook best veel bereiken hoor dat is het niet. Maar wil je echt eens een keer weten waar je echt de beste in bent? Waar je in uitblinkt en wat jou dus eigenlijk uniek maakt? Maak eens een afspraak voor een Imago scan: volledig de focus op jou als persoon en ik weet zeker dat we in gemiddeld een uur tijd kunnen komen tot een doelgericht plan om je beste kwaliteiten naar voren te halen. Want gemiddelden daar zijn er echt veel van….

 

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>