Ik trek maar wat aan?

Als ik zelf naar een afspraak ga dan denk ik van tevoren natuurlijk na wat ik aan doe en wat ik daarmee wil uitstralen. Mijn make-up en kapsel pas ik daarop aan. Sinds ik er voor uit kom wat mijn passie is of als mensen daar achter komen krijg ik heel vaak een soort van verontschuldigende reactie:

– oh, ik heb vanmorgen maar wat aangetrokken

–  ik moet mijn haar nog verven

– of normaal draag ik altijd iets anders

Of wat nog interessanter is het als mensen een afspraak met mij hebben en ik ze hartelijk begroet en ze gelijk komen met de opmerking:

  • Ik wist dat je kwam dus heb ik vanmorgen extra lang voor de kledingkast gestaan
  • Of ik heb meer make-up op dan normaal omdat ik een afspraak met je heb

Hoe komt het dat ik dit oproep? Wat zit er in mensen dat ze zich zelf ten opzichte van mij willen verontschuldigen of de neiging hebben dan meer werk van hun uiterlijk te maken? Ik vind het natuurlijk wel een “eer” dat ze dat hebben gedaan maar voor mij hoeft dat niet hoor! Ik vind iedereen bij voorbaat mooi en zie altijd positieve eigenschappen van ze. Mijn passie is om anderen ook te laten zien hoe mooi ze zijn! En dat doe ik op een hele respectvolle manier. Altijd en overal! Het enige wat ik geleerd heb zijn “trucjes” om iemands positieve punten te benadrukken. Dat kan van alles zijn qua uiterlijke kenmerken maar zeer zeker ook qua innerlijke kenmerken! Als HR manager was ik altijd bezig om de positieve punten van medewerkers te benadrukken maar helaas waren leidinggevenden vaker bezig met de negatieve eigenschappen en deze proberen om te buigen en te verbeteren. Waarom? Wat heeft het voor nut om iemand op iemand anders te laten lijken alleen maar met het doel ze dan wellicht beter bij een functie te laten passen? Ik droom van een wereld die er voor zorgt dat medewerkers worden aangenomen op de fantastische kwaliteiten en talenten die ze in zich hebben en ze elke dag de kans krijgen daarin te exploderen. Tot die tijd leer ik sollicitanten zich ze kleden en uit te stralen wat bij hun droombaan past.

Dus wat doe jij als je mij de volgende keer ontmoet? Ik kan alleen maar roepen: kleed je zoals je voelt maar wees je bewust van wat je uitstraalt en hoe je over wil komen! En is dat positief? Hou dat zo! Kun je er meer uithalen, kun je nog beter je positieve punten benadrukken: waarom doe je dat niet? Als je niet weet hoe dan weet je me te vinden….. of beeld je in dat ik je die dag ontmoet. Kleed je je dan anders? Ik hoor het graag!

 

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>