Van liefde op het eerste gezicht naar een succesvolle arbeidsrelatie voor jaren!

Vorige week stond ik medewerkers te trainen onder het mom van : From fling to fan! Het ging erom hoe de commerciële medewerkers van een eenmalig klant contact een langdurige relatie kunnen maken zodat ze meer omzet uit de relatie halen. Ik heb ingezoomd op het onderdeel dat je een goede eerste indruk moet maken om een goede relatie verder op te bouwen.

Met een goede klik op naar een ring!

Dat bracht mij de link met arbeidsrelaties te maken en de eerste indruk: het is toch zo dat je als werkzoekende een goede eerste indruk moet maken bij je volgende werkgever? Als er een “klik” is dan krijgen hopelijk beide partijen daar een goed gevoel bij. Net zoiets als dat je verliefd wordt op het eerste gezicht. Dan kom je te praten, over de inhoud, dan is het mogelijk een match en passen ze bij elkaar dan komen ze ook wel uit de arbeidsrelatie. Net zoals een goed huwelijk sluit je een “overeenkomst” en zeg je ja tegen elkaar en een succesvolle relatie!

Mijn eerste kliks

Ooit is mij dit in mijn werkzame leven ook overkomen. Ik kan me herinneren dat in mijn tijd als HR manager ik genoeg eerste kliks voelde met sollicitanten. Er staat me zelfs nog een waanzinnig leuk gesprek op het netvlies met een jonge afgestudeerde man die nog niet veel werkervaring had. Daar begon hij ook steeds over. Maar vanaf het moment dat we elkaar een hand gaven zag ik de perfecte kandidaat voor de vacature! Ondanks zijn leeftijd zag ik alleen maar zijn enthousiasme, bevlogenheid, potentieel en intelligentie. En echt niet alleen maar omdat het best een aantrekkelijke jongeman was (nee echt!)…. Ik heb nog allerlei check vragen gesteld om mijn allereerste mening eventueel te herzien, maar ik zweer het je: hij paste perfect op de vacature, bij het bedrijf waar ik toen voor zocht, zijn leidinggevende en het team! En tot op de dag van vandaag (denk zo’n tien jaar later) werkt hij er nog steeds met veel plezier. Echt een mooi voorbeeld van hoe liefde tussen werkgever en werknemer op het eerste gezicht kan ontaarden in een langdurige relatie….

Swipe jezelf naar een baan?

Op het internet dating gebied moeten er ook heel veel mensen heel snel een goede eerste indruk maken. Zou er ook zo iets als Tinder voor werkzoekende en potentiële kandidaten bestaan of gemaakt kunnen worden? Wat zou jij dan op je profiel zetten? Linkedin is al een serieus kanaal om eerste matches te maken: met je foto, de headline onder je foto en je samenvatting laat je al heel veel van jezelf zien. Zorg er voor dat deze informatie interessant, prikkelend en actueel is. Onze hersenen scannen in een luttele seconde die informatie om in te schatten of je interessant genoeg bent om verder mee te gaan. Liefde op het eerste gezicht? Het bestaat en ik heb het van dichtbij al vaak genoeg mee gemaakt!

Hoe worden wij fans van elkaar?

Tot op heden heb ik nog geen potentiële kandidaten voor de relatiemarkt begeleid. Gezien mijn Human Resources en recruitment ervaring kan ik heel goed jou een spiegel voorhouden als je op zoek bent naar een volgende baan of opdracht. Ik heb niet voor niets een imago achtergrond om er voor te zorgen dat anderen met jou een goede klik hebben of zelfs liefde op het eerste gezicht voelen. Niets zo belangrijk als het maken van een goede eerste indruk! En waar maak je die nou? Juist via social media alwaar ik me in gespecialiseerd heb en waar ik dagelijks te vinden ben. Linkedin, Instagram, Facebook of twitter? Er zijn allerlei manieren om die gemakkelijk en gratis in te zetten voor jou zoektocht. Ik coach je naar die perfecte match! Bel me gerust voor meer informatie op: 06-16235706

 

 

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>